Änglamark vaskemiddel

Tøjet længe leve!

Astma-Allergi- og Svanemærket

Når du anvender Änglamark vaskemiddel, der både er mærket med Astma-Allergi Den Blå Krans og Svanemærket, minimerer du din og din families risiko for at udvikle allergi. Du undgår derved sundhedsskadelig kemi, og Svanemærket er samtidig din garanti for, at tøjvasken er blandt de mindst belastende for miljøet. 

Op til seks effektive enzymer

Änglamark vaskemiddel har op til seks effektive enzymer fra danske Novozymes. 
Når du vasker dit tøj rigtigt, holder både tøjet, pengene og miljøet længere.

Hvad er enzymer, og hvordan virker de?

Enzymer er proteiner, som i naturen sætter gang i biokemiske reaktioner. Det er enzymer, der omdanner maden i vores maver til energi og de visne blade i skoven til kompost. Dyr, mennesker og planter ville ikke kunne overleve uden enzymer.

Hvorfor er der enzymer i mit vaskemiddel?

Enzymer er først og fremmest supergode til at fjerne pletter. De klipper pletterne på tøjet i bittesmå stykker, der kan skylles ud med vaskevandet. F.eks. fjerner enzymet lipase fedtpletter, enzymet amylase angriber klistrende pletter fra f.eks. supper og sovser, og pektat lyase kan fjerne pletter fra frugt, yoghurt og tomatsovs. Enzymerne fjerner pletterne fuldstændigt.

Enzymer er miljøvenlige, da enzymer er et naturligt produkt, der ikke skader hverken miljø eller mennesker. Enzymer er også effektive ved lave temperaturer, hvilket gør det muligt at vaske rent ved 20 og 30 grader* og dermed spare på energien.

Endelig kan enzymer forlænge dit tøjs levetid. Enzymet cellulase fjerner f.eks. fnuller fra bomuld og holder tøjet blødt og farverne klare.

Hvor kommer enzymerne fra?

Enzymerne i Änglamark vaskemiddel kommer fra danske Novozymes. De finder enzymerne i naturen, hvor de findes i mikroorganismer som svampe og bakterier.

Oplev selv hvorfor Änglamark vaskemiddel har vundet ”Bedst i test”.

 

 

 

Giv dit tøj et langt og godt liv med Änglamarks vaskeråd:

- Brug Svanemærket vaskemiddel med enzymer, uden parfume og farvestof

- Fyld vaskemaskinen – det sparer på energien

- Vask ved lave temperaturer, f.eks. 20, 30 eller 40 grader*

- Det er ikke temperaturen på vandet, der gør tøjet rent, men vaskemidlet

- Spring forvasken over. Det gør ikke tøjet renere

- Tør dit tøj udenfor, ikke i tørretumbleren. Det sparer en masse energi

- Frisk dit tøj op ved at lufte det, i stedet for at vaske det

- Vask altid dit tøj på vrangen – det forlænger tøjets levetid

- Følg doseringsvejledningen på emballagen

 

*: Vi anbefaler, at man vasker langt det meste vasketøj ved de lavere temperaturer f.eks. 20, 30, 40. Det er bedst at vaske f.eks. karklude, håndklæder og sengetøj ved 60 grader, hvor de fleste almindelige bakterier og støvmider bliver slået ihjel. Kun i ekstreme tilfælde med alvorlig smitsom sygdom i hjemmet anbefales det at vaske ved højere temperaturer end 60 grader. Derudover anbefales det, at hvis man ofte vasker ved lave temperaturer, kan man med fordel vaske ved 90 grader én gang om måneden for at ”rense maskinen” for eventuel bakterievækst.