Mærk forskellen

Med Änglamark har du garanti for økologiske, allergi- eller miljøvenlige produkter. Vi stiller specielle krav til bl.a. produktionsmetoder, kvalitet, ingredienser, ansvarlighed og bæredygtighed, og derfor finder du altid et eller flere kvalitetsstempler på Änglamark. Her kan du se, hvad de forskellige mærker står for.



Nøglehulsmærket er et dansk ernæringsmærke. Sammenlignet med andre tilsvarende fødevarer lever produkter med nøglehullet op til et eller flere af følgende krav: Spar på fedt, spar på sukker, spar på salt og spis flere fibre og fuldkorn.


Fuldkornslogoet sikrer, at fødevaren indeholder fuldkorn. Det betyder, at alle kornets dele er med. Fuldkorn kan være hele, knækkede eller malede til mel. Fuldkornslogoet stiller også krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre.


Fairtrade er en international ordning i 120 lande. Mærket er en garanti for, at bønderne betales en fair pris for deres afgrøder. Samtidig skabes der social og miljømæssig bæredygtighed.


Marine Stewardship Council garanterer, at fisken er bæredygtigt fanget og ikke kommet fra fiskeriområder, hvor fiskebestanden er truet.


Økologiske varer er dyrket og produceret så de skåner miljøet og tager hensyn til dyrevelfærden. Derfor undgår man sprøjtegifte, gensplejset mad og en lang række tilsætningsstoffer.


Økologiske varer er dyrket og produceret, så de skåner miljøet og tager hensyn til dyrevelfærden. Derfor undgår man sprøjtegifte, gensplejet mad og en lang række tilsætningsstoffer. Det grønne blad skal stå på alle varer, der er færdigpakket i EU.


Princippet i Forest Stewardship Council er at fælde træer i en regnskov uden at skade dyr og planter. Mærker sikrer også skovarbejderne uddannelse, sikkerhedsudstyr og fair løn.


Svanemærket garanterer mindst mulig miljøbelastning og sikrer samtidig strenge krav til kvaliteten. Mærket findes på personlig pleje, rengøringsmidler og husholdning.


Blomsten er den europæiske pendant til Svanemærket og garanterer laveste miljø-belastning og stiller krav til allergi og sundhed. Mærket findes primært på tekstiler, rengøring og personlig pleje.


Den blå krans garanterer produkter uden parfume, produktsminke og unødvendige stoffer. Alle indholdsstoffer er godkendt af Astma-Allergi Danmark. Findes på personlig pleje, babypleje og husholdning.


Ecocert er et fransk mærke for økologiske hudplejeprodukter, hvor kun 10% af indholdet behøver at være økologisk. Derfor er det ikke en garanti for mindsket risiko for allergi, men et mærke for økologiske indholdsstoffer.