Mærk forskellen

Med Änglamark har du garanti for økologiske, allergi- eller miljøvenlige produkter. Vi stiller specielle krav til bl.a. produktionsmetoder, kvalitet, ingredienser, ansvarlighed og bæredygtighed, og derfor finder du altid et eller flere kvalitetsstempler på Änglamark. Her kan du se, hvad de forskellige mærker står for.prov igen.PNG

Nøglehulsmærket er et dansk ernæringsmærke. Sammenlignet med andre tilsvarende fødevarer lever produkter med nøglehullet op til et eller flere af følgende krav: Spar på fedt, spar på sukker, spar på salt og spis flere fibre og fuldkorn.


fuldkorn.PNG

Fuldkornslogoet sikrer, at fødevaren indeholder fuldkorn. Det betyder, at alle kornets dele er med. Fuldkorn kan være hele, knækkede eller malede til mel. Fuldkornslogoet stiller også krav til indholdet af fedt, sukker, salt og kostfibre.


fairtrade.PNG

Fairtrade er en international ordning i 120 lande. Mærket er en garanti for, at bønderne betales en fair pris for deres afgrøder. Samtidig skabes der social og miljømæssig bæredygtighed.


MSC.PNG

Marine Stewardship Council garanterer, at fisken er bæredygtigt fanget og ikke kommet fra fiskeriområder, hvor fiskebestanden er truet.


okologimaerket.PNG

Økologiske varer er dyrket og produceret så de skåner miljøet og tager hensyn til dyrevelfærden. Derfor undgår man sprøjtegifte, gensplejset mad og en lang række tilsætningsstoffer.


eus okologimaerke.PNG

Økologiske varer er dyrket og produceret, så de skåner miljøet og tager hensyn til dyrevelfærden. Derfor undgår man sprøjtegifte, gensplejet mad og en lang række tilsætningsstoffer. Det grønne blad skal stå på alle varer, der er færdigpakket i EU.


FSC.PNG

Princippet i Forest Stewardship Council er at fælde træer i en regnskov uden at skade dyr og planter. Mærker sikrer også skovarbejderne uddannelse, sikkerhedsudstyr og fair løn.


svanemaerket.PNG

Svanemærket garanterer mindst mulig miljøbelastning og sikrer samtidig strenge krav til kvaliteten. Mærket findes på personlig pleje, rengøringsmidler og husholdning.


blomsten.PNG

Blomsten er den europæiske pendant til Svanemærket og garanterer laveste miljø-belastning og stiller krav til allergi og sundhed. Mærket findes primært på tekstiler, rengøring og personlig pleje.


den blaa krans.PNG

Den blå krans garanterer produkter uden parfume, produktsminke og unødvendige stoffer. Alle indholdsstoffer er godkendt af Astma-Allergi Danmark. Findes på personlig pleje, babypleje og husholdning.


økologisk hudpleje.PNG

Ecocert er et fransk mærke for økologiske hudplejeprodukter, hvor kun 10% af indholdet behøver at være økologisk. Derfor er det ikke en garanti for mindsket risiko for allergi, men et mærke for økologiske indholdsstoffer.


dyrevelfærdsmærke.jpg

Dyrevelfærdsmærkerne er skabt af Coop og skal gøre det nemmere at gå efter dyrevelfærden. Mærkningen sker med 1 – 4 hjerter, hvor 1 hjerte kun gives, hvis dyrevelfærden ligger markant over dansk lovgivnings krav om opdræt af dyr, og hvor 4 hjerter går til den ekstraordinære indsats.

Læs mere om dyrevelfærdsmærket her